Top_meni

Toaletni papiri

Prikazuje se svih 8 rezultata

Toaletni papiri

Dvoslojni i troslojni toaletni papiri za kućanstva kao i profesionalni asortiman namijenjen za dispenzere/držače. Toaletni papiri role i listići osnovni je pribor za osobnu higijenu. Toalet papiri potrebni su prilikom svake upotrebe toaleta u kućanstvu, poslovnim objektima ili na javnim mjestima. Svatko tko prekasno primijeti da je držač za toaletni papir prazan shvatit će važnu ulogu koju ima mekana rola. Zapravo, ljudi rijetko govore o higijenskom papiru.

Toaletni papir jedan je od najvažnijih potrošnih materijala u domaćinstvu. Odabir pravog proizvoda ovisi o pojedinačnim čimbenicima.
Ovdje možete saznati sve što trebati znati o podcijenjenom potrošačkom proizvodu -toaletni papir. Na našim stranicama pronađite vrhunske proizvode tog tipa kako biste zadovoljili svoje potrebe u poslovnim i privatnim prostorima , apartmanima , ordinacijama i sl.

Izrada toaletnog papira

Kao i kod svih papirnatih proizvoda osnovni sastojak je drvo, točnije: celuloza. Toaletni papiri izrađuju se od dvije osnovne grupe sirovina;

Toaletni papir izrađen od svježe celuloze, dobiva se od breze, bora ili smreke – brzorastućeg drveća. Celuloza se uklanja iz drva kuhanjem, izbjeljuje i stavlja u papirnati oblik.
Reciklirani toaletni papir nastaje od starog otpadnog papira koji se namoči, zagrije i posebnim postupkom izbjeljuje. Daljnja obrada odgovara onoj proizvoda izrađenog od svježe celuloze.

Trake od wc papira postavljaju se jedna na drugu kako bi se dobio papir u jednom ili više slojeva, međusobno se povezuju se utiskivanjem. Kroz taj proces se stvaraju slojevi zraka i kapilara, koji čine toaletni papir mekanim, fleksibilnim i otpornim na kidanje. Istovremeno se ovim načinom povećava snaga i moć upijanja.

Na kraju se papir reže u formate zadane veličine, a pojedinačni listovi odvajaju perforacijom. DIN standardi reguliraju najmanji format, težinu i sastav proizvoda.

U papir roli ili listićima – koji izabrati?

Postoje dvije osnovne vrste toaletnog papira:

Toalet papir u listićima za ugostiteljstvo i korporativnu namjenu isporučuje se u V-složivim listićima pakiranih u paketiće.
Toaletni papir u roli za ugostiteljstvo i korporativnu namjenu isporučuju u obliku duge trake perforiranog papira omotanog oko kartonske jezgre.

Dvoslojni toaletni papir u listićima za ugostiteljstvo i korporativnu namjenu skladan je sa HACCP zahtjevima, a boja i konzistencija papira prilagođena je za profesionalnu upotrebu. Za jednostavno doziranje, pravilno korištenje toaletnog papira za ugostiteljstvo i korporativnu namjenu poslužit će zidni dispenzeri toalet papira u listićima ili roli.

…i nakon toga: Kada se toaletni papir razgrađuje?

Nakon upotrebe toaletni papir ne nestaje – pretvara se u otpad. Srećom svježe ili reciklirane varijante u osnovi su prirodni proizvod koji se nakon nekog vremena razgrađuje. Toalet papiri dizajnirani su tako da se brzo razgrađuju – rastapaju u dodiru s vodom, za razliku od papirnatih ubrusa koji se ne rastapaju u dodiru sa vodom. U vanjskom ispitivanju pokazalo se da se obični toaletni papir razgradi u roku nekoliko tjedana.

Korišteni toaletni papir preko otpadnih voda dolazi do postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda i tamo se pročišćava bez većih problema. Reciklirani papir brže se otapa od višeslojnog svježeg celuloznog papira. Ovo je važno u slučaju ako živite u staroj zgradi sa zastarjelim odvodima. Rizik od začepljenja cijevi znatno je manji kada se koristi održivi papir.

Jos jedna druga tema su vlažne toaletne maramice: one nisu izrađene od celuloze poput suhog papira, već od flisa. On se ne otapa i stvara probleme u odvodima i postrojenjima za pročišćavanje jer na sebi nakuplja razne ostatke plastike. Vlažne maramice stoga treba odlagati s kućnim otpadom, a ne u wc odvod.

Zaključak:

Toaletni papir jedan je od najvažnijih potrošnih materijala u domaćinstvu.
Odabir pravog proizvoda ovisi o pojedinačnim čimbenicima.
Održivi proizvodi imaju značajne prednosti.
Proizvodi su izrađeni od svježe celuloze, recikliranog papira i flisa.
Paleta proizvoda proteže se od funkcionalnog, običnog papira do parfimiranog.
Ako imate alergije ili zdravstvena ograničenja, savjetuje se oprez prilikom odabira.
Vlažne toaletne maramice odložiti s kućnim otpadom.

.toilet paper toaletni papir listići u listićima za ugostiteljstvo wc listići papir u listićima za ugostiteljstvo. dvoslojni papir u listićima u rolama wc listići složivi v-složivi toilet papir konfekcija za ugostiteljstvo papirna konfekcija za ugostiteljstvo papir toaletni listići složivi listići 32 kom. papir wc složivi papir u rolama toaletni papir u rolama kemijski wc papir za brod za brodove za kemijski wc. Toaletni papir listići dvoslojni WC V-FOLD toaletni papir u listićima Pro 30/1.

.toilet paper toaletni papir listići u listićima za ugostiteljstvo wc listići papir u listićima za ugostiteljstvo. dvoslojni papir u listićima u rolama wc listići složivi v-složivi toilet papir konfekcija za ugostiteljstvo papirna konfekcija za ugostiteljstvo papir toaletni listići složivi listići 32 kom. papir wc složivi papir u rolama toaletni papir u rolama kemijski wc papir za brod za brodove za kemijski wc. Toaletni papir listići dvoslojni WC V-FOLD toaletni papir u listićima Pro 30/1.

♦ Tečaj: 1€ = 7,53450 kn © Copyright; Prima Refil Web Studio