Top_meni

TONERI

Prikazujemo 1–24 od 516 rezultata

TONERI ZA PISAČE

Novi toner prije ili poslije ćete sigurno zatrebati kako bi nastavili ne ometano raditi, odnosno printati ili fotokopirati. Toner spremnici se koriste za pisače s laserskom tehnologijom i uglavnom su namijenjene za korisnike koji često ispisuju veće količine teksta i dokumenata. Na raspolaganju Vam je široka paleta originalnih i zamjenskih tonera vodećih svjetskih proizvođača kao što su HP, Canon, Epson, Lexmark, Brother i drugih. Spremnici sa tonerom izrađeni su pojedinačno i specifično za svaki model pisača. Stvorite zapis svojih misli i ideja! Ako niste sigurni koja tinta odgovara Vašem printeru pronađite ju uz pomoć naše tražilice!

Originalni ili zamjenski koje vrste postoje?

U našoj ponudi tonera za pisače možete pronaći jedno i drugo. Originalni proizvodi vodećih svjetskih brandova poput HP, Canon, Epson, Brother, Lexmark i mnogi drugi. Nudimo Vam također najkvalitetnija provjerena zamjenska rješenja tinti za printere po izuzetno pristupačnim cijenama. Zamjenski potrošni materijal za Vaše ispisne uređaje, cijene i specifikacije potražite pomoći naše tražilice!

Kako kupiti?

Znate li koji ispisni uložak koristi Vaš pisač? Pomoću naše tražilice jednostavnim upisom branda i modela pisača saznajte koja je tinta odgovarajuća za Vaš pisač. Kupujte iz udobnosti svoga doma i pritom uštedite. Brza dostava. 100% kvaliteta. Istraži veliku ponudu i odlične cijene u Prima refil web shop-u. Pronađi sve što ti treba!

Općenito o tonerima

Spremnici s tonerom koriste se laserskom tehnologijom za taljenje toner praha na papir kako bi se stvorila slika. Prah tonera je rafinirana plastika koja se koristi za ispis. Tijekom ispisa, prah iz tonera drži statički naboj na koji se zatim prenese papir i termički fiksira. Bubanj printera prodaje se zasebno kao jedinica ili može biti ugrađen u toner uložak, ovisno o načinu izrade Vašeg laserskog printera. Postoje crni toneri i toneri u bojama cijan, magenta, žuta koje se međusobno miješaju u različitim omjerima kako bi nastale sve boje prilikom ispisa. Toner (eng. toner), u računalstvu i tiskarstvu, je praškasta boja kojom se ostvaruje ispis laserskim pisačem ili kserografskim fotokopirnim strojem. Sastoji se od čestica veličine od 5 do 30 μm. Toner može biti jedno komponentan (veće čestice, a manja kvaliteta ispisa) ili dvo komponentan, predviđen za nadopunjavanje ili u jednokratno uporabivu spremniku, a iznimno i tekuć s vrlo finim česticama (i do 1 μm), visoke kvalitete ispisa, ali složene izvedbe samoga pisača. U širem smislu, tonerom se kadšto smatra i boja za ostvarivanje ispisa drugim pisačima, na primjer tinta za tintne pisače (otopina koloranata ili disperzija pigmenata u vezivu), ili boja za sublimacijske pisače (boja na polimernom filmu).[1]

Prednost i nedostaci tonera

Prednosti ispisa pomoću tonera: Izuzetno brzi ispis, visoka kvaliteta slike, oštrina ispisanih dokumenata, velik broj ispisnih stranica. Nedostaci tonera: visoka cijena originalnih tonera, cijena samih uređaja – pisača.

toneri virovitica tinta virovitica

toneri virovitica tinta virovitica

© Copyright; Prima Refil Web Studio